Kešu pražené solené 1000 g
Kód: 1130Detailní popis produktu
Pořád hledáte co by pro vás mohlo být to pravé ořechové? Tak to bude přesně kešu! Pokud ještě nevíte, jaký oříšek bude pro vás ten nejlepší, tak se vsadíme, že to bude právě kešu. Kešu má nejen jemnou chuť, ale také je bohatým zdrojem tuku a bílkovin.
Kešu oříšky mají hodně karotenů, a proto dobře působí na kůži, sliznice a oči. Dále působí preventivně proti rakovině a jsou vhodné při nemocech srdce a nervové soustavy. Mají vysoký obsah železa a vitamínu C, která je prospěšná při chudokrevnost a posilování imunity.
Jsou zdrojem omega-3 nebo omega-6 polynenasycených mastných kyselin, které příznivě ovlivňují hladinu cholesterolu. Mají blahodárný vliv na naši pokožku, vlasy a kvalitu nehtů. Pomáhají i našemu trávicímu systému, protože vláknina v nich obsažená působí proti zácpě a semínka, které při pravidelné konzumaci dokáží v tomto směru skutečně pomoci. Ořechy a semena vás také nadopují dobrou náladou a uvolní napjaté nervy. Díky obsahu různých minerálů a vitamínů, zejména vitamínů skupiny B, jsou přirozenými antidepresivy. Po mandlích je kešu druhým nejprodávanějším ořechem - neprodávají se ve skořápce. Mají v sobě mnoho oleje, který se musí tepelně odstranit, jak se oříšky vyloupnou.
Živiny:
vitamín A, vitamín B1, vitamín B2, vitamín E, fosfor, draslík, železo, hořčík, kyselina pantoneová, nenasycené mastné kyseliny,...
Kalorická hodnota ve 100g:
Energie 2403 kJ (574 kcal), Bílkoviny: 15,3 g, Sacharidy: 32,6 g (z toho cukry 5,2 g), Tuky: 46,9 g (z toho nasycené mastné kyseliny 9,1 g), Vláknina: 3,3 g, Sodík: 0,012 g.
Skladování:
Kešu stejně jako ostatní ořechy jsou náchylné na žluknutí. Proto by se měly spotřebovat co nejdříve. Skladujte při teplotě do 20°C a relativní vlhkosti 70%. Nevystavujte slunečním paprskům.
Produkt je vakuově balený. Případné porušení vakuového obalu (tzn. balení je zatavené a obsahuje vzduch) nemá přímý vliv na kvalitu a není jako takové důvodem k reklamaci.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Kešu |
---|---|
Hmotnost: | 1 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.